Pireco Gezonde Groei

Balans in de bodem is nu meer nodig dan ooit!

01-08-2019

Bladrammenas (Groenbemesting)

Bladrammenas (groenbemester)

De bodem komt voedingsstoffen tekort!

Door de droogte van de afgelopen 2 jaar en de daaraan gerelateerde stress voor bodem en gewas, is het lastig om goede gewassen te telen. Het belang van een gezonde en weerbare bodem met een goede waterhuishouding wordt daarmee steeds belangrijker.

Groenbemesters bevorderen de bodemstructuur

Het zaaien van groenbemesters is een methode om de structuur van de bodem te verbeteren en het organische stofgehalte te verhogen. De vraag is echter: is het bodemleven vitaal genoeg om de groenbemester voldoende om te zetten naar voor bodem en plant bruikbare voedingsstoffen? Zeker na de extreme droogte van de afgelopen twee jaar.

Samenwerking tussen bodem, plant en bodemleven

Het antwoordt op deze vraag zit niet in een enkel product maar in een systeem, waarbij er een duidelijke samenwerking is tussen bodem, plant en bodemleven. Op een lege maag kunnen wij niet presteren, zo moet ook bodemleven de beschikking hebben over voedsel om planten om te zetten naar voedingstoffen.

Statera voedt het bodemleven en bevat actieve ingrediƫnten van natuurlijke oorsprong, die de belangrijkste fysiologische processen van de plant stimuleren en tegelijkertijd hun groei en productiviteit bevorderen. Statera helpt planten een krachtige groei te handhaven tijdens abiotische stress omstandigheden. De aanwezigheid van hoofd- en sporenelementen ondersteunt de behoeft aan voeding. Op deze manier dragen we bij aan het ondersteunen van het natuurlijk herstellend vermogen van bodem en gewas.

Meer over Statera? Neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.