Pireco Gezonde Groei

Delphy demo plantgat behandeling met Stimuter

30-09-2019

Woensdag 18 september vond de boomkwekerij demodag van Delphy plaats. Tijdens de demodag waren er verschillende demo’s te zien op basis van afdekmaterialen, groeistimulering, bemesting, bodembeheer en grondbewerking. Bij de demo plantgat behandeling is onder andere Stimuter gebruikt.

Om het effect van plantgat behandelingen met verschillende producten te kunnen vergelijken is een praktijkveld aangelegd bij kweker Marcel Michels in Hilvarenbeek. In het voorjaar van 2018 is er op het demo perceel 50 ton rundveestalmest per ha uit gereden. Op het perceel heeft in 2018 Tagetes gestaan en op 17 april 2019 is P9 plantgoed van Viburnum tinus uitgeplant in plantgaten van 15 cm doorsnede. Viburnum tinus is een heester die niet makkelijk aanslaat.

Foto demoveld plantgat behandeling Delphy

Delphy: “De behandeling van Pireco laat na bijna 8 weken meer en dikkere kiemwortel zien in vergelijking met alle andere behandelingen”.

Doel van het demo veld is het zichtbaar maken van plantgat behandelingen om de aanslag en groei van de heesters te optimaliseren en de efficiency van de opname van mineralen en vocht te verbeteren. Er zijn diverse materialen toegepast om meer organische stof, mineralen en beworteling stimulatoren dichtbij de wortel van de uitgeplante heester te brengen en te houden. Pireco heeft een plantgat behandeling uitgevoerd met Stimuter, er is 50 gram granulaat per plantgat gedoseerd.

Na een groeiperiode van 8 weken concludeert Delphy als volgt:

“De behandeling van Pireco laat na bijna 8 weken meer en dikkere kiemwortel zien in vergelijking met alle andere behandelingen”.

Meer over de resultaten met Stimuter? Neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.