Pireco Gezonde Groei

Ecocert certificaat 2019-2020

12-09-2019

Wij zijn trots om te melden dat ons Ecocert certificaat verlengd is! Wederom zijn wij door Ecocert gecertificeerd op basis van de Europese verordening (EG) nr. 834/2007 en de Amerikaanse

verordening NOP (National Organic Program).

Wat betekent dit certificaat nu eigenlijk?   

Onder het Ecocert certificaat zijn onze producten gecertificeerd in overeenstemming met de verordening (EG) nr. 834/2007 en de Amerikaanse verordening NOP (National Organic Program) voor het gebruik in biologische teelten. Ecocert auditors voeren inspecties uit om te bepalen of aan de gestelde eisen wordt voldaan. De inspectie heeft betrekking op het gehele productie proces: inputs, productie, verwerking, verpakking, etikettering, opslag en distributie. Certificeringfunctionarissen beoordelen de auditrapporten om te bepalen of de resultaten voldoen aan de gestelde eisen. Als deze resultaten overeenkomen met deze eisen, geeft Ecocert het certificaat uit. Het certificaat dat wij mogen dragen is van toepassing op de volgende markten:
–  Frankrijk en Europa: Verordening (EG) nr. 834/2007
–  Verenigde Staten: NOP (National Organic Program) verordening

Binnen deze markten zijn onze producten toegelaten voor gebruik in biologische teelten. U kunt de producten en affidavit vinden op de website van Ecocert 

Download: Inputs attestation NOP 2019              Download: Inputs attestation CE 2019

Ecocert, inspectie- en certificatie-instelling voor duurzame ontwikkeling 

Ecocert is een inspectie- en certificatie-instelling die in 1991 in Frankrijk is opgericht. Vanaf het begin is Ecocert gespecialiseerd in de certificering van biologische landbouwproducten. De instantie is opgericht door landbouwkundige die zich bewust zijn van de noodzaak tot de ontwikkeling van een duurzame agarische sector en het aanbieden van enige vorm van erkenning voor de bedrijven die zich daarvoor inzetten. 

Ecocert droeg bij tot de uitbreiding van de biologische landbouw in de jaren negentig door te helpen bij het opstellen van Franse en Europese regelgeving. Ook is het bedrijf nog steeds erg betrokken bij de bevordering van biologische landbouw en is nauw betrokken bij Franse en internationale instellingen met ondersteuning van projectontwikkeling. Door het vertrouwen van professionals en consumenten te winnen, is Ecocert een benchmark geworden op het gebied van biologische certificering wereldwijd.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.