Introductie van de Pireco HORTI-lijn

09-05-2018

Pireco HORTI

Speciaal ontwikkeld voor toepassing in de (glas)tuinbouw

Pireco is vanaf het begin van haar bestaan voornamelijk werkzaam geweest in de landbouw. De successen die daar zijn geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. De laatste paar jaar zijn veel vragen binnengekomen over de werking van Pireco producten in de (glas)tuinbouw. Na een voorzichtig begin met testen in de praktijk en enkele proeven bij de proefstations zijn we inmiddels zover dat we een speciale HORTI-lijn hebben ontwikkeld.

Wat is het verschil? 

De HORTI-lijn onderscheidt zich door een nieuwe samenstelling en een ander productieproces. De aanpassingen maken het mogelijk dat de HORTI-lijn ook ingezet kan worden als LVM toepassing. De naam van het product is hetzelfde gebleven, dit vanwege de bekendheid die het product reeds heeft en omdat de filosofie achter de producten hetzelfde is gebleven. De toevoeging ‘HORTI’ geeft aan dat het de (glas)tuinbouw-lijn betreft.

De HORTI-varianten zijn beschikbaar voor de producten Folisec, Herfomyc, Herfosec, Mucofol, Mucoter, Nemater, Stimuter en Tercol. Om afwisseling te bereiken zijn er verschillende versies leverbaar van Herfosec-Horti en Folisec-Horti, en wel versie A-B-C en D.


De filosofie van Pireco

Pireco onderscheidt zich door haar heldere en vooruitstrevende filosofie, deze is samengevat in 3 hoofdpunten.

Onze missie

Ondersteunen en optimaliseren van het eigen verdedigingsmechanisme van de plant door middel van plantextracten.

Waarom?

Een plant in balans bezit de capaciteit om schade door herbivoren en pathogenen te voorkomen of te verminderen. Hierbij maakt de plant gebruik van planteigen stoffen en planteigen systemen, vergelijkbaar met het immuunsysteem van de mens. Met onze extracten optimaliseren we het verdedigingsmechanisme van de plant en brengen hem op die manier in balans. Een plant in balans kan zich veel beter verdedigen tegen ziekten en plagen. Dit is de natuurlijke manier.

Hoe?

Een plant in de natuur maakt zelf allerlei stoffen aan om zich tegen ziekten en plagen te verdedigen. Gecultiveerde planten bezitten dit vermogen veel minder. Door gebruik te maken van extracten van natuurlijke planten en kruiden en deze aan de plant en zijn bodem toe te dienen, krijgt de plant de beschikking over die stoffen die hem helpen in zijn verdediging. Hierbij laten wij ons inspireren door de eeuwenoude natuurlijke systemen.


 

Download hier de productfolder van de Pireco HORTI-lijn. De HORTI-varianten van de producten staan op de huidige productpagina’s aangegeven met de toevoeging “Horti”. U bestelt de Horti-varianten bij onze huidige dealers en distributeurs. Voor meer informatie over doseringen en dergelijke kunt U gerust contact met ons opnemen.

 

 

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.