Pireco Gezonde Groei

Onderzoek positieve invloed micro-organismen

07-06-2019

Diversiteit

Ontstekingsremmend vet

30 Jaar nadat wetenschappers de term “hygiëne-hypothese” hebben bedacht, waarmee zij suggereerden dat een verhoogde blootstelling aan micro-organismen een positieve invloed op de gezondheid van de mens zou hebben, hebben wetenschappers een ontstekingsremmend vet in een bodembacterie ontdekt die daar verantwoordelijk voor zou zijn. De ontdekking die gepubliceerd is in het tijdschrift Psychopharmacology’. Is op zijn minst een deel van de verklaring hoe de bacterie Mycobacterium vaccae stress gerelateerde stoornissen beteugeld. Het brengt wetenschappers een stap dichterbij het ontwikkelen van een op microben gebaseerd stress vaccine.

Aardbeien met Stimuter

Pireco houdt zich al jaren bezig met diversiteit

Dit onderstreept maar weer eens het belang van diversiteit en het stimuleren van een gezonde bodem, niet alleen voor de gezondheid van de mens maar zeker ook voor de gezondheid van de plant. Al meer dan 35 jaar is dit het thema waar Pireco zich mee bezig houdt.

  • Hoe kunnen we de diversiteit in de bodem vergroten bij monocultuur
  • Welke invloed heeft dit op de gezondheid van de bodem en de plant
  • Hoe kunnen we het natuurlijk herstellend vermogen van bodem en plant ondersteunen

De praktijk

De resultaten uit de praktijk laten zien dat door middel van mengsels van plantenextracten de biodiversiteit inderdaad verhoogt kan worden en dit op een simpele goedkope manier. Een biostimulant is een product dat het leven stimuleert. Dat is precies wat de Pireco producten doen. Het toevoegen van plantenextracten aan bodem en plant is voeding voor het bodemleven en dit bodemleven staat ten dienste van de plant. De resultaten van Stimuter in bijvoorbeeld de aardbeienteelt laten overduidelijk zien wat deze biostimulant voor de plant kan betekenen.

Meer weten? neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.