Pireco Gezonde Groei

Optimale omstandigheden voor toepassen Pireco producten

25-06-2019

Optimale toepassingsomstandigheden Pireco producten 

Bij het toedienen van Pireco producten aan bodem en of gewas verwacht je een optimale werking. Zonkracht, temperatuur, luchtvochtigheid en de toestand van het gewas bepalen voor een groot deel de effectiviteit van de producten. Het tijdstip van toepassen is enorm belangrijk!

Wat zijn de optimale omstandigheden voor bladtoepassingen?

De producten bestaan uit extracten van planten op basis van water. Waterachtig geformuleerde middelen worden opgenomen via de waslaag van het blad. Nee niet via de huidmondjes, deze dienen voor gasuitwisseling. Wil dit optimaal gebeuren dan moet deze waslaag of cutinelaag opgezwollen zijn door vocht.

Opname van het product

Een bui regen of beregening de dag voor de bespuiting zorgt voor ideale omstandigheden voor opname van het product. Bij droge omstandigheden kan minder product de waslaag binnendringen. Daarnaast is het tijdstip van de dag van belang, ’s nachts spuiten geeft de beste opname. Niet iedereen zal ’s nachts een bespuiting uitvoeren maar het is wel goed op de hoogte te zijn van de meest ideale spuitomstandigheden voor de producten.

Meer weten? Neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.