Pireco Gezonde Groei

Pireco producten, wat zijn ze, wat doen ze?

02-04-2019

De producten van Pireco staan volop in de belangstelling, maar wat doen ze eigenlijk, wat is de filosofie erachter, wat zit er in en is dat nuttig om te weten?

Het analyseren van producten wordt voor boeren en tuinders steeds belangrijker

Voor boeren en tuinders is het steeds vaker van groot belang om te weten welke stoffen er in een product zit. Bevatten de producten hoofdelementen, sporenelementen, aminozuren, misschien en zo ja welke en hoeveel? Op basis van deze vragen maken boeren en tuinders steeds vaker een afweging of het product wel of niet geschikt voor hun bedrijf is. Ja, boer en tuinder zijn goed opgeleid in Nederland, bijgestaan door de wetenschap komen we zo tot onze kennis.

Graan

Door middel van de wetenschap willen we dingen te weten komen en zoemt men in op de specifieke bestanddelen van een product. Onderzoek heeft al heel veel waardevolle kennis

opgeleverd, zo ook voor onze producten. Toch zit er ook een nadeel aan het onderzoeken van afzonderlijke bestanddelen. Het gevaar bestaat dat er alleen gefocust wordt op specifieke bestanddelen en dat daardoor het ‘geheel’ verloren gaat. Pireco daarentegen kijkt juist naar het geheel. Bijvoorbeeld welke planten groeien samen en welke versterken elkaar, deze kennis over symbiose tussen planten gebruiken we in onze producten. Het geheel is daarbij belangrijker dan de afzonderlijke delen.

  ‘Pireco ontwikkeld zijn producten op basis van symbiose tussen planten’  

Waar bestaat een plant uit?

Neem een groeiende plant, waar bestaat deze uit. Om dat te weten te komen moeten we de plant eerst ontleden, dan kunnen we hem analyseren in zijn bestanddelen die bestaan uit onder andere hoofd-, sporenelementen en aminozuren. Dit geeft goede analyses waaruit de plant bestaat, maar wat we niet meten is juist

‘dat’ deel wat het mogelijk maakt dat de plant leeft. Neem alle ontleden bestanddelen van een plant en probeer daar maar weer eens een levende plant van te maken. Dat lukt dus niet. Alle individueel geanalyseerde bestanddelen kunnen kloppen maar een volledige plant zal het nooit worden. Het blijkt dat elk geanalyseerde bestanddeel zich anders gedraagt dan wanneer dit bestanddeel onderdeel is van een werkend systeem. Denk aan een los tandwiel. Los kun je er weinig mee, maar om een systeem in beweging te brengen en te houden is het een onmisbaar onderdeel. Voor Pireco is het daarom interessanter om te kijken naar de symbiose tussen planten dan naar afzonderlijke functies van een plant.

Hoe beschrijven wij ons eigen product?

Als er gevraagd wordt om een korte beschrijving te geven van onze producten dan luidt ons antwoord als volgt: ‘De producten van Pireco ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van bodem en gewas’. Zowel bodem als plant bezitten dat vermogen. De natuur is erg vergevingsgezind en in staat zich zonder de mens te handhaven en te herstellen. Succesvolle gewassen maken gebruik van het systeem door samen te werken met het bodemleven. Wij vragen ons eigenlijk continu af: ‘Wat is de invloed van een plant op het desbetreffende bodemleven en welke invloed heeft het bodemleven de plant? We richten ons dus op het ondersteunen van zowel de gezondheid van de bodem als het gewas.

         ‘De producten van Pireco ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van bodem en gewas’

                                                           Invloed van Exudaten op het bodemleven en planten

Bodemleven

Bodemleven

Onderzoekers hebben de groeikracht van meer dan 40 plantensoorten getest op verschillende grondsoorten. Planten voeden het bodemleven via hun exudaten. Elke soort plant voedt het bodemleven met zijn eigen specifieke exudaten, de exudaten van slechts één soort geven een vrij eenzijdige voeding voor de bodem. Groeien er meer plantensoorten bij elkaar dan wordt het bodemleven met veel meer exudaten gevoed, dit zorgt voor verrijking in het bodemleven. Uit de proef bleek dat veel plantensoorten het slechtste groeiden op gronden die gevoed worden met de exudaten van het eigen soort. Interessant was echter dat zowel de soorten die het slecht deden, als de soorten die het goed deden op hun eigen grond. Allemaal beter groeiden op de grond met de nalatenschap van alle plantensoorten samen.

Dat heeft alles te maken met het relatie systeem tussen planten en bodemleven en bodemleven en planten. Het een kan niet zonder het ander. Het is deze manier van systeem denken dat onderdeel is van de producten van Pireco. Pireco draagt bij aan bovenstaand onderzoek door haar diversiteit aan kruiden en andere planten via een extract aan zowel de bodem  plant terug te geven. Hierdoor wordt:

  • het bodemleven gevoed
  • de plant versterkt
  • de voorwaarde voor een goede oogst geschapen

Waaruit bestaan de Pireco producten?

Pireco-producten bestaan uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten op basis van water. Bij het samenstellen van onze producten hebben wij de beschikking over 23 verschillende soorten kruiden en dit aantal groeit nog steeds. Hieronder bevinden zich brandnetel, knoflook en Tagetes, ook algen behoren tot deze bestanddelen. Het is juist de diversiteit van zorgvuldig opgebouwde en geteste mengsels van kruiden die kenmerkend zijn voor de producten van Pireco. Pireco maakt daarbij gebruik van eeuwenoude kennis van planten en hun relatie tot het beheersen van ziekten en plagen.

‘Bij het samenstellen van onze producten beschikken wij over 23 verschillende soorten kruiden!’

Onze producten zijn meer dan de afzonderlijke bestanddelen waaruit ze zijn opgebouwd. De producten bevatten hoofd- en sporenelementen, aminozuren, vitaminen en nog meer. Maar de producten zijn veel meer dan alleen een vitamine of aminozuur. Het gaat om het geheel, niet om de afzonderlijke bestanddelen alhoewel deze natuurlijk belangrijk zijn. Het toepassen van deze producten heeft een positieve invloed op het systeem tussen het bodemleven, waardoor de volgende effecten kunnen worden waargenomen:Pireco voorkomt & Pireco herstelt

  • Betere opname nutriënten
  • Stimuleren van de groei
  • Vergroten stress tolerantie
  • Gewas kwaliteit

Bij Pireco gaat het om de som van het geheel, aanbrengen van diversiteit en voeden van het bodemleven. Zodat het bodemleven in dienst komt te staan van de plant en andersom. Dat is de filosofie van Pireco!

Meer weten? Neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.