Pireco Gezonde Groei

Proef Profytodsd Mucoter en Stimuter in aardappelen

Goede resultaten in proef naar Erwinia carotovora
08-04-2020

Erwinia carotovora is een grote bedreiging voor de Nederlandse pootaardappelteelt. De financiële schade kan dan ook groot zijn. Erwinia veroorzaakt bacterierot. De bacterie produceert zogenaamde pectolytische enzymen die de pectine tussen de afzonderlijke plantencellen oplost. Pectine is onderdeel van de celwand en dus belangrijk voor de bescherming van de aardappel. De eerste aantasting vindt meestal plaats uit besmette knollen. Daarom is het belangrijk bij de knol te beginnen met het opbouwen van weerstand.

Regelmatig proeven met Pireco producten

De Pireco producten worden regelmatig getest. Afgelopen jaar heeft Proeftuin Zwaagdijk in opdracht van Profytodsd  een proef uitgevoerd naar de weerbaarheid van aardappel op onder andere Erwinia. In de proef is de variëteit Kondor gebruikt. De producten zijn met de Mafex vernevelaar aangebracht. Dit voorjaar zijn de resultaten bekend geworden. De behandeling met Mucoter en Stimuter heeft een significant resultaat opgeleverd voor de opbouw van de weerbaarheid bij abiotische stress en de aanwezigheid van Erwinia carotovora.

Perceel aardappelen

Onze exclusieve lijn van biostimulanten bevat het ProViCarb complex

Stimuleren van bodem en gewas

Al de Pireco producten zijn gebaseerd op het stimuleren van de bodem en het gewas. Het zijn dus geen bestrijdingsmiddelen die een belager doden. Niet de dood van de belager staat voorop maar de gezondheid van de bodem en de plant. Dit is een tegengestelde visie aan bestrijden. Bestrijden kan soms nodig zijn. De praktijk laat echter zien dat een met biostimulanten behandelde plant niet alleen beter reageert op chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar ook dat je minder vaak een chemische behandeling hoeft uit te voeren. Dit kan met het slinkende pakket aan middelen wat ons nog ter beschikking staat een belangrijke sleutel zijn in het behoud van wat we nog hebben.

Exclusieve Pireco biostimulanten lijn

Pireco produceert biostimulanten. Onze exclusieve lijn van biostimulanten, bestaat uit actieve ingrediënten van puur natuurlijke oorsprong, die de belangrijkste fysiologische processen van de plant stimuleren en tegelijkertijd hun groei en productiviteit bevorderen. De producten bevatten ook het ProViCarb complex. Dit complex helpt planten een krachtige groei te handhaven tijdens abiotische stress omstandigheden. De aanwezigheid van hoofd- en sporenelementen ondersteunt de behoefte aan voeding.

Potato with Erwinia carotova
Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.