Pireco Gezonde Groei

Snel herstel van je gewas zorgt voor een hogere opbrengst

Herstel je gewas met 10L/ha Stimuter
12-08-2020

Met temperaturen van ruim boven de 30 graden konden we spreken van een echte tropische week. Heerlijk, van genieten zou je zeggen en sinds de afgelopen jaren niet eens zo heel on-Nederlands meer. Echter zorgt de hoge temperatuur en zonkracht voor stress aan de gewassen die op het land staan. Een bladbespuiting met Stimuter na deze warme periode draagt bij aan het herstel van het perceel.

Stimuter hersteld

De meeste gewassen die momenteel op het land staan zitten nu in de laatste fase van de groei voordat ze geoogst worden. Een erg cruciale periode met betrekking tot het creëren van wél of géén  goede opbrengst. De percelen die nu te maken hebben met abiotische stress doen er alles aan om te blijven overleven. De energie die daar in gestopt wordt kan niet meer gebruikt worden voor de ontwikkeling van onder andere een bol- of knolgewas.

Stimuter spuiten in bieten

Een bladbespuiting met 10L per hectare Stimuter na deze warme periode draagt bij aan het herstel van het perceel

Als teler kun je het gewas ondersteunen bij het herstel door na de warme periode een bladbespuiting met Stimuter uit te voeren. Het product bestaat uit een mix van plantaardige aminozuren en kruiden. Van de 20 aminozuren die in het product zitten zijn er 6 die een specifieke werking hebben op de weerstand van de plant tijdens deze abiotische stress omstandigheden. Deze mix van aminozuren en kruiden draagt bij aan het herstellend vermogen van de bodem en de plant. Een bladtoepassing helpt de plant zich te herstellen na deze stressvolle periode en kan daardoor de groei snel herpakken.

Toepassing Stimuter:

  • 10L/ha
  • Vroeg in de morgen spuiten.
  • pH spuitwater tussen de 5 en 7.
  • Klik hier voor meer behandelingstips.

Meer over het toepassen van Stimuter en het ideale spuitmoment? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Meer over het toepassen van Stimuter en het ideale spuitmoment? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.