Pireco Gezonde Groei

Wij zijn ECOCERT gecertificeerd!

31-05-2018

ECOCERT gecertificeerd!

Wij zijn trots om mee te delen dat onze producten voor de agrarische markt Ecocert gecertificeerd zijn! Afgelopen periode hebben wij hard gewerkt om het Ecocert Certificaat te behalen. Uit de afgenomen audits is gebleken dat wij voldoen aan de door Ecocert gestelde eisen. Vanaf heden zijn wij door Ecocert gecertificeerd op basis van de Europese verordening (EG) nr. 834/2007 en de Amerikaanse verordening NOP (National Organic Program).

Wat betekent dit certificaat nu eigenlijk?   

Onder het Ecocert certificaat zijn onze producten gecertificeerd in overeenstemming met de verordening (EG) nr. 834/2007 en de Amerikaanse verordening NOP (National Organic Program) voor het gebruik in biologische teelten. Ecocert auditors voeren inspecties uit om bepalen of aan de gestelde eisen wordt voldaan. Dit is een inspectie van het gehele productie proces: inputs, productie, verwerking, verpakking, etikettering, opslag en distributie. Certificeringfunctionarissen beoordelen de auditrapporten om te bepalen of de resultaten voldoen aan de gestelde eisen. Als deze resultaten overeenkomen met deze eisen, geeft Ecocert het certificaat uit. Het certificaat dat wij mogen dragen is van toepassing op de volgende markten:
–  Frankrijk en Europa: Verordening (EG) nr. 834/2007
–  Verenigde Staten: NOP (National Organic Program) verordening   

Binnen deze markten zijn onze producten toegelaten voor gebruik in biologische teelten. U kunt de producten en affidavit vinden op de website van Ecocert via de volgende link: 
http://ap.ecocert.com/intrants/fournisseur.php?l=en&recherche_produit=&id=1422&recherche_categorie=0&recherche_statut=1,0,0,0,0

Download: Inputs attestation NOP 2018                 Download: Inputs attestation CE 2018 

Ecocert, inspectie- en certificatie-instelling voor duurzame ontwikkeling                                                                                                                                                                                       

Ecocert is een inspectie- en certificatie-instelling die in 1991 in Frankrijk is opgericht. Vanaf het begin is Ecocert gespecialiseerd in de certificering van biologische landbouwproducten. Ecocert is opgericht door landbouwkundige die zich bewust zijn van de noodzaak tot de ontwikkeling van een duurzame agarische sector en het aanbieden van enige vorm van erkenning voor de bedrijven die zich daarvoor inzetten. Ecocert droeg bij tot de uitbreiding van de biologische landbouw in de jaren negentig door te helpen bij het opstellen van Franse en Europese regelgeving. Ecocert is nog steeds erg betrokken bij de bevordering van biologische landbouw en is nauw betrokken bij Franse en internationale instellingen met ondersteuning van projectontwikkeling. Door het vertrouwen van professionals en consumenten te winnen, is Ecocert een benchmark geworden op het gebied van biologische certificering wereldwijd.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.