Tel: +31 (0)320 233 572
Pireco Gezonde Groei

Toepassingen

Aardbeienteelt 2018/2019

Pireco draagt bij aan een vitale en gezonde aardbeienteelt die meer en meer onder druk komt te staan vanwege de residueisen in 2020. Jarenlange praktijkervaring in de teelt van aardbeien en resultaten uit veldproeven laten overtuigend zien wat Pireco kan doen in de teelt van aardbeien. De producten van Pireco verhogen de weerbaarheid en vitaliteit van plant en bodem. De producten ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van aardbeienplanten, werken voedend en plantversterkend in de bodem en bij de wortels. Lees in dit artikel meer over specifieke toepassingen van onze producten in de teelt van aardbeien.

De producten van Pireco zijn Bio-stimulant en ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van de bodem, de plant en gewas.

Let op! De producten van Pireco hebben geen directe en dodende werking, uit vele officiële proeven en in de praktijk is gebleken dat een preventieve toepassing van groot belang is. Toepasbaar in biologische teelten. 

Laat u altijd adviseren door uw teeltadviseur.


Voorkomen en beheersen van nematoden

Vollegrond voor inplant van jonge planten: 200 / 400 kilo Nemater korrels per hectare door de bovenlaag in de rug inwerken.

Na ca. 3 á 4 weken beginnen met nabehandelen met Nemater vloeibaar, 10 liter oplossen in 500 liter water per hectare. Vochtige omstandigheden zijn het meest ideaal. Regen of na-regenen heeft een positieve invloed op de werking.

Voorkomen en beheersen van bodemschimmels

Vollegrond voor inplant van jonge planten: 200 / 400 kilo Mucoter korrels per hectare door de bovenlaag inwerken.

Bij zware overlast en druk uit het verleden, na 3 á 4 weken beginnen met nabehandelen met Mucoter vloeibaar, 10 liter oplossen in 500 liter water per hectare. Vochtige omstandigheden zijn het meest ideaal.

Voorkomen en beheersen van van Trips

Vanaf week 0: mee druppelen van Folisec, eerste week 10 liter per hectare, daarna iedere week 5 liter per hectare. Folisec bij voorkeur apart toepassen of in de mengbak. Nooit toevoegen aan de A bak. Spuittoepassing het gewas: vanaf week 0: 10 liter Herfosec oplossen 1 op 50.

Dit volgens bovenstaande iedere week herhalen tot einde plukseizoen. Indien er al trips aanwezig is bij de 1e behandeling is het raadzaam om een dosering van 1 op 25 aan te houden! Toevoeging van Stimuter en/of een uitvloeier kan een positieve bijdrage leveren aan een optimaal effect.

Voorkomen en beheersen van bodeminsecten

Bij overlast en schade uit het verleden over de grond en het gewas Tercol toepassen, 10 liter oplossen in 500 liter water per hectare onder vochtige omstandigheden. 

Herhalen ca. 3 maal afhankelijk van de druk. Regen of na-regenen heeft een positieve invloed op de werking.

Voorkomen en beheersen van Meeldauw en bladziekten

Voor het opbouwen van weerbaarheid en vitaliteit Herfomyc toepassen, 10 liter oplossen in 500 liter per hectare onder bladdroge omstandigheden. 

Toevoeging van Stimuter en/of een uitvloeier/hechter kan een positieve bijdrage leveren. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de ziektedruk herhalen om de 7 tot 14 dagen

Groeistimulatie

Bij een moeilijke start door diverse omstandigheden, vooral aan het begin van de teelt, 10 liter Stimuter oplossen in 500 liter water per hectare en over het gewas en de bodem sproeien. Dit 2 á 3 keer herhalen, of tijdens toepassen van de bovenstaande producten per keer 5 liter Stimuter meegeven. Stimuter stimuleert wortelvorming en bevordert de weerbaarheid en vitaliteit.

Bij druppeltoepassingen wekelijks 5 liter per hectare meegeven met watergift.

Stimuter verbeterdt de opname en werking van de andere middelen en kan prima gecombineerd worden met Herfomyc, Herfosec en Folisec.


 Download gratis de informatie folder Ziekten en Plagen in Aardbeien. 

Laat u altijd adviseren door uw teeltadviseur. Heeft u vragen over onze producten of toepassingen van onze producten, neem dan gerust contact met ons op. 

Lees hier meer informatie over verschillende praktijktoepassingen.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.