Pireco Gezonde Groei

Toepassingen

Knolzetting in aardappelen

Evenwichtige groei van aardappelen met Stimuter

Een vitaal aardappelgewas is een must voor een goed rendement. Stimuter draagt daaraan bij door het verhogen van de weerbaarheid en vitaliteit van het aardappelgewas. Het product ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen, werkt voedend en plantversterkend in de bodem en bij de wortels.

Stimuter draagt met zijn wortel stimulerende werking bij aan een evenwichtige groei en een optimale knolzetting van uw aardappelgewas. Om de knolzetting extra te stimuleren is naast genoeg vocht, goede voeding noodzakelijk. Deze factoren bepalen het uiteindelijke knolaantal van de aardappelplant. Stimuter is rijk aan plantaardige aminozuren, micro-elementen en vitamines B, C, E. Door Stimuter direct bij het begin van de knolzetting toe te passen, wordt Stimuter op het ideale moment opgenomen. Daar stimuleert het direct de beworteling en de knolvorming van de aardappelplant. Dankzij de aanwezige wortel stimulerende bestanddelen zal het gewas ook bovengronds een verhoogde weerstand ontwikkelen. Dit kan leiden tot een verlaagde ziektedruk. Proefondervindelijk is vastgesteld dat Stimuter in de teelt van aardappelen resulteert in een hogere opbrengst, met behoud van een egale maatsortering.

Behandelingsplan Stimuter:

Bespuiting uitvoeren direct bij het begin van de knolzetting gevolgd door een tweede bespuiting tien dagen later. De aminozuren zorgen voor een prima opname door het gewas. Stimuter kan ook door de bodem opgenomen worden.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.