Tel: +31 (0)320 233 572
Pireco Gezonde Groei

Toepassingen

Meeldauw in wortelen

Door enerzijds droogte en anderzijds langere dauwfase in de nacht en beregenen wordt het gewas erg gevoelig en kan het loof aangetast worden door de echte meeldauwschimmel. Het blad raakt bedekt met een witte poederachtige laag, kleurt langzaam bruin en sterft af. Hierdoor kan de groei stil komen te staan en wordt rooien een hele uitdaging.

Echte meeldauw veroorzaakt een witte poederachtige laag op het blad.

Door er vroeg bij te zijn kan een preventieve behandeling met Herfomyc uiterst effectief zijn. Zorg voor een vroege start met Herfomyc, hierdoor blijft het gewas langer gezond en beter weerbaar. Zo krijgen de bladschimmels minimaal de kans om zich te ontwikkelen

Herfomyc

Daar waar evenwicht en balans in de bodem en bij de groei door diverse omstandigheden zijn verstoord kan er een zware overlast van Meeldauw ontstaan. Herfomyc ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van plant en bodem en de specifieke kruiden in het product zorgen voor weerbaarheid en vitaliteit en houden zo de meeldauwdruk beheersbaar.

Jarenlange ervaring in de praktijk en proefondervindelijk onderzoek toont de preventieve werking van Herfomyc in de teelt van diverse gewassen aan. Herfomyc wordt na behandeling opgenomen door het blad van het gewas en komt zo de plant binnen. De wortel-stimulerende en gewasverzorgende bestanddelen van Herfomyc ondersteunen en optimaliseren de weerbaarheid en vitaliteit van het wortelgewas. Hierdoor wordt de ontwikkeling van Meeldauw indirect geremd en beheersbaar.


Behandeling

Preventief toepassen is erg belangrijk want voorkomen is beter dan genezen. Zo snel mogelijk beginnen met een behandeling is daarom aan te raden.

Advies: 10 liter Herfomyc per hectare. 14 daagse interval tot einde seizoen. Toepassen op een droog gewas bij voorkeur in de avond bij temperaturen niet boven de 25 ℃.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.  Herfomyc is toegestaan in de biologische land- en tuinbouw.

                                                                                                                                                   Herfomyc en meeldauw: lees meer over de resultaten uit de praktijk. 

 

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.