Pireco Gezonde Groei

Voorkom vorstschade met Bentofrost

10-04-2019

BESCHERM UW GEWAS TEGEN NACHTVORST MET BENTOFROST

Madelief bevroren

Madelief bevroren

Vorst op komst!

De komende dagen wordt er weer nachtvorst voorspeld. Dit betekent wellicht weer vele slapeloze nachten door het beregenen van de gewassen. Naast het beregenen is er door Pireco een alternatief gevonden. Bentofrost is door Pireco ontwikkeld als hulpmiddel om temperaturen rond het vriespunt op te vangen. De plant krijgt als het ware een jas om zich heen. Hoe groot de bescherming is zal afhangen van plaatselijke omstandigheden. In samenwerking met een aantal klanten wordt Bentofrost al enkele jaren getest op hortensia’s. Na het vinden van de juiste concentratie bleek er geen vorstschade op te treden.

‘Bentofrost is ontwikkeld om temperaturen rond het vriespunt op te vangen’

Voorkom abiotische stress

Bentofrost is verkrijgbaar als poeder en is zelf te mengen in warm water. Het is belangrijk dat het product tijdens het spuiten in beweging blijft. Het is mogelijk dat er een witte waas achter blijft op de plant, dit zal na een regenbui er weer geleidelijk afspoelen. Om de planten na de vorst verder te ondersteunen adviseren wij het product Stimuter te gebruiken. Stimuter wordt ingezet om planten te ondersteunen voor, tijdens en na abiotische stress omstandigheden. De resultaten uit de praktijk zijn zeer positief, de planten herstellen snel en staan er weer fris bij.

BENTOFROSTBoomgaard bevroren

Wat doet het?

Bentofrost is een product van natuurlijke oorsprong. Gespoten over het gewas legt het een beschermende laag over de plant, waardoor deze minder gevoelig wordt voor nachtvorst.

Hoe breng je het aan?

Breng Bentofrost aan als er nachtvorst wordt voorspeld. Zorg ervoor dat het product goed over het gewas verdeeld wordt en laat het gewas droog de nacht ingaan.

Hoe lang biedt het bescherming?

Indien het niet regent en/of er geen zware dauw ontstaat is er een te verwachten bescherming van 48 uur.

Meer weten? Neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.