Voorkom Schade door Insecten aan de Golfbaan

Een strakke Baan zonder gebruik van Pesticiden
18-09-2019

Voor een mooie partij golf, is een strakke baan en gladde green essentieel. Het gras is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van deze golfbaan. Wij willen u graag meer vertellen over het voorkomen van schade door insecten aan de golfbaan. Een vitale, weerbare grasmat is bestand tegen grasinsecten.

Insecten op de Golfbaan: Een Vloek en een Zucht

Golven is een sport waarbij u dicht bij natuur bent. Golfen gebeurt niet in zaaltje of in een sporthal maar buiten in de open natuur. Dit zorgt voor extra ontspanning en golfplezier.

U bent echter niet de enige die gebruik maakt van de golfbaan.

Dieren op de Golfbaan

Natuurlijk zijn op de golfbaan dan ook allerlei dieren, die net zoals u willen genieten van het gras en de beplanting. Naast vogels zijn er kleine knaagdieren zoals konijnen, amfibieën zoals kikkers en vele insecten te vinden.

Over deze insecten willen we het in dit artikel hebben.

Het is leuk om tijdens het golfen een paar krekels te horen en we genieten allemaal van een vlinder die voorbij vliegt. De golfbaan is ook een plek voor kevers en wormpjes, voor libellen en sprinkhanen.

Het strakke gras van de greens trekt echter ook andere insecten aan, insecten die minder wenselijk zijn omdat ze het gras beschadigen.
Hoe kunt u er voor zorgen dat er geen schade is door ongewenste insecten, zonder dat u de nuttige insecten verdrijft?

Bij bestrijding met chemische middelen worden vaak alle insecten bestreden dus ook insecten waar u helemaal geen last van heeft.

Onze specialiteit is het voorkomen van schade door vraatzuchtige insecten, zonder bestrijdingsmiddelen en zonder dat andere dieren er onder lijden. Wij bestrijden dus geen insecten, wij zorgen ervoor dat het gras niet aantrekkelijk voor hen is!

 

Schadelijke Grasinsecten voor de Golfbaan

Het gras is zoals gezegd een aantrekkelijke woonplaats voor insecten. Met name de larven van grasinsecten kunnen schade veroorzaken aan de wortels en het blad van de grasmat.

Bekende veroorzakers van grasschade zijn de engerlingen. Dit zijn de larven van allerlei kevers zoals de meikever, junikever, rozenkever, sallandkever etc.

Ook de larven van de langpootmug (emelten) en de larven van de rouwvlieg kunnen de golfbaan beschadigen.
De larven kunnen de wortels of het blad aanvreten en hierdoor zorgen voor verdord of verkleurd gras en zelfs kale plekken.

De producten van Pireco versterken en verzorgen het golf gras waardoor schadelijke insecten geen kans meer krijgen.

Geen Schade van Insecten door Weerbaar Gras

Gras heeft van nature een flinke weerstand tegen bedreigingen zoals grasinsecten. Deze weerstand wordt nog verhoogd doordat verschillende soorten, verschillende afweertechnieken hebben.

Bij een golfbaan is er vaak sprake van relatief monotone begroeiing waardoor het de mat als geheel minder goed bestand kan zijn tegen indringers. Doordat een golfbaan relatief weinig variatie in begroeiing kent, kunnen insecten zich snel vermeerderen en zich concentreren op één enkele grassoort.

Om deze reden is de golfbaan bij uitstek een grasmat die extra weerbaar moet zijn tegen schadelijke insecten. Ons product “Pireco Grasinsecten” is dan ook speciaal samengesteld voor grasmatten zoals een golfbaan.

Door ons product dat bestaat uit natuurlijk voorkomende kruiden toe te voegen aan de grasmat, wordt deze mat beter weerbaar tegen schadelijke grasinsecten. De natuurlijk kruidenextracten uit het product worden opgenomen in de grasplant waardoor deze minder aantrekkelijk wordt voor onder andere schadelijke larven als engerlingen en emelten.

Doordat het gras niet meer aantrekkelijk is voor deze larven zullen deze insecten het popstadium niet bereiken en dus geen nieuwe generatie schadelijke grasinsecten voortbrengen. Met preventief gebruik kunt u dus insectenplagen voorkomen.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.