Tel: +31 (0)320 233 572

PIRECO en de LIMGROUP

25-10-2018

In de noord-Limburgse gemeente Horst aan de Maas is het bedrijf Limgroup gevestigd. Limgroup is gespecialiseerd in het veredelen van zowel groene al witte asperges voor alle belangrijke teeltgebieden in de wereld. Met uitsluitend 100% mannelijke aspergerassen is Limgroup hiermee Europees marktleider. Bij Limgroup staat kwaliteit voorop. Dit vertaalt zich in een excellent team van veredelaars, bijgestaan door specialisten in biotechnologie en teeltverzorging. Het team van aspergeveredelaars beschikt dan ook over moderne laboratoriumfaciliteiten, percelen voor proefvelden en goed geoutilleerde tuinbouwkassen. Hierbij staat optimaal resultaat voor de teler op de eerste plaats.

In 2014 zijn de Limgroup en Pireco met elkaar in gesprek gekomen. Dit heeft geleid tot het opzetten van proeven waarbij gekeken is hoe de weerstand van de planten op een nog hoger pijl gebracht kan worden, met als doel minder druk van insecten van met name trips en luis. Dat men bij de Limgroup niet over één nacht ijs gaat als het gaat om het toepassen van middelen blijkt wel uit het feit dat er 3 jaar lang uitgebreid is getest en overlegd tussen beide bedrijven. Diverse aanpassingen in het schema met de producten van Pireco zijn daarbij verschillende keren doorgevoerd. Eind 2017 waren de resultaten van de proefjaren dermate gunstig dat vanaf 2018 de producten van Pireco standaard worden toegepast.

De producten die ingezet worden bij de Limgroup zijn:

De producten bestaan uitsluitend uit plantaardige bestanddelen die worden opgenomen door de bodem en de wortels van de plant. Daar stimuleren ze de groei, de vitaliteit en het natuurlijk herstellend vermogen van planten die zijn aangetast door onbalans en omstandigheden van buitenaf, de biotische en abiotische stress.

WAT DOEN DE VERSCHILLENDE PRODUCTEN

De producten bestaan uit verschillende mengsels van kruiden die werken op dat systeem van bodem en gewas welke je wilt ondersteunen. Folisec en Herfosec ondersteunen en optimaliseren de gezondheid van bodem en gewas op zo’n manier dat de plant meer in balans komt. Een plant in balans is beter in staat de druk van ziekten en plagen te doorstaan. Stimuter daarentegen bouwt aan een gezond wortelstelsel, het belang daarvan hoeft nauwelijks meer genoemd te worden.

Zo is elk product werkzaam om balans te creëren. Niet gericht op het probleem, een insect of schimmel, maar op de oplossing, een weerbare bodem en een weerbare plant. Soms zullen we adviseren het product via de bodem toe te dienen, soms middels een bladbespuiting, vaak allebei, maar altijd kijken we naar de meest effectieve manier om het product daar te krijgen waar het zijn werk optimaal kan verrichten.

Pireco is trots op de samenwerking met een bijzonder professioneel bedrijf. Samen werken we hard aan een optimaal resultaat voor de teler.

De Pireco producten worden geleverd via de firma Mertens in Horst.

Klik hier voor meer informatie over de Limgroup.

Enthousiast geworden en nieuwsgierig wat onze producten in uw situatie kunnen doen? Neem dan contact op met onze technisch specialist Ron Ottenhof via r.ottenhof@pireco.nl of +31 6 43 259 209

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.