Pireco Gezonde Groei

Bietenpercelen worden overgezaaid

02-05-2019

Bieten zaaien

Bieten zaaien

Veel last van vraatschade door insecten!

Verbod op neonicotinoïden

Het verbod op neonicotinoïden heeft de suikerbieten sector veel ‘vraat’ problemen door bladinsecten opgeleverd. Hierdoor valt de opkomst van bieten in percelen erg tegen. Dit jaar is er al meer dan 700 ha bieten overgezaaid, waarvan 300 ha door vraat schade. Een grote kostenpost voor boeren, daarnaast rest de vraag of het overzaaien wel zin heeft aangezien de kans op vraatschade, daarna nog steeds aanwezig is. De LTO, NAJK, NAV en Cosun hebben daarom gezamenlijk een alarmerende brief over de gevolgen van het verbod op neonicotinoïden naar minister van Landbouw Carola Schouten gestuurd.

 ‘300 Hectare bieten overgezaaid door vraatschade’

Geen uitzondering

Waar neonicotinoïden in Europa verboden zijn, op enkele uitzonderingen na. Is de kans nihil dat Carola Schouten ook voor Nederland een uitzondering zal aanvragen. Binnen enkele jaren zullen de landen met uitzondering ook neonicotinoïden vrij zijn. Wat wij ons nu moeten afvragen is: hoe we het probleem wel aan moeten pakken? (Naar een artikel van Ruud Jacobs in Akkerwijzer)

Hoe kan Pireco helpen?

Pireco Productie BV uit Lelystad houdt zich al vele jaren bezig met de zoektocht naar oorzaken van ziekten en plagen in land- en tuinbouw. Hieruit zijn meerdere producten ontwikkeld dat bijdragen aan het weerbaar maken van het gewas. Herfosec bestaat uit een mengsel van specifiek geselecteerde kruiden en draagt bij aan het natuurlijk herstellend vermogen van de plant.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.