Pireco Gezonde Groei

Mooi resultaat met Tercol in de maïs

06-06-2019

Onderzoek meststoffen Willems uit Balgoy

De vraag naar alternatieve meststoffen en bestrijdingsmiddelen neemt toe

De vraag naar alternatieve producten voor meststoffen en bestrijdingsmiddelen neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. Dit door bewustwording en de wil om te werken aan een weerbare teelt en gewassen. Daarom wordt er steeds vaker gefocust op bodemverbeteraars en plantversterkers, oftewel biostimulanten.

Biostimulanten helpen de plant om beter bestand te zijn tegen abiotische stress. Daardoor is de plant in tijden van stress beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Zeker in tijden van extremen, zoals wij die de afgelopen jaren meemaken kunnen biostimulanten van groot belang zijn bij de groei van de gewassen.

Meststof proef maïs, met en zonder Tercol

Meststof maïsproef

‘Biostimulanten verminderen de invloeden van abiotische stress’

Willems uit Balgoy

Gewasbeschermingsonderneming Willems uit Balgoy voert samen met Leo Mabesoone (extern adviseur Pireco) een proef uit naar de opname van meststoffen in maïs. Bij een aantal rijen planten is Tercol toegevoegd.

Opmerkelijk verschil

Op de afbeelding is een duidelijk verschil te zien tussen de maïsplanten. De twee rechter planten zijn duidelijk groter in zowel de wortels, stengel en bladeren. Doordat Tercol biodiversiteit in de bodem creëert worden er indirect meer mest stoffen opgenomen door de  maisplant. Daardoor ontwikkeld zich een vitale en weerbare mais plant.

Meer weten? Neem contact op.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.