Pireco Gezonde Groei

Voorkom schade aan uw buxus met Pireco Buxus Vitaal

De buxusmot begint actief te worden
05-03-2020

De buxus is afgelopen jaar voor veel tuinliefhebbers een grote zorg geweest. Er was bijna geen buxus te vinden die geen last hadden van de buxusmot of de buxusschimmel. Het is voornamelijk de rups van de mot die voor veel problemen zorgt. In een korte tijd is de rups in staat om de plant volledig kaal te vreten. Uiteindelijk resulteert dat in het afsterven van de plant.

Mezensterfte

In een vorig jaar uitgevoerd onderzoek door het Centrum voor Landbouw en Milieu is gebleken dat mezensterfte gelinkt kan worden aan het chemisch bestrijden van de buxusmotrups. Rupsen zijn een belangrijke schakel in het dieet van mezen en hun jongen. Om de mezen sterfte tegen te gaan is het vanaf april 2020 verboden om de buxusmot chemisch te bestrijden.

Opzoek naar een alternatief

Er wordt door veel mensen gezocht naar een alternatieve plant voor de buxus. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd, voordat hier ook weer problemen bij kunnen ontstaan. Met Pireco Buxus Vitaal heeft Pireco een goed alternatief om weerbaarheid bij buxussen te ontwikkelen.

Buxushaag wel/niet behandeld

Pireco heeft met Pireco Buxus Vitaal een goed alternatief om weerbaarheid bij buxussen te ontwikkelen.

Pireco Buxus Vitaal

Op de foto zie je een duidelijk verschil in de buxushaag. De rechterkant is behandeld met Pireco Buxus Vitaal. De behandeling heeft de buxus geholpen zichzelf weerbaar te maken bij abiotische stress en als gevolg daarvan indirect bij de aanwezigheid van de buxusmot en/of buxusschimmel.

Levenscyclus buxusmot

De buxusmot kent drie generaties per jaar. Normaal gesproken is de eerste generatie actief tussen eind maart en eind mei. De tweede generatie van begin juli tot half augustus en de laatste tussen september en eind oktober. Om schade te voorkomen is een regelmatige behandeling tussen die periodes van belang. Echter door de zachte winter zijn er veel poppen in leven gebleven en zien wij dat de eerste poppen al uit beginnen te komen. De cyclus is vervroegd opgang gekomen hou daarom buxussen goed in de gaten op de aanwezigheid van de mot en begin tijdig met het weerbaar maken van de planten.

Het product is voor zowel de professionele als de particuliere sector te koop. Klik hier voor locaties voor onze particuliere verkooppunten.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.