Pireco Gezonde Groei

Vraatschade in grasland en gazons door de emelt en engerling

30-10-2019

Overlast door de emelt en de engerling in graslanden

Vraatschade een steeds vaker voorkomend probleem

Overlast door de emelt en de engerling begint een steeds groter probleem te worden in graslanden. Emelten komen ’s nachts uit de grond en eten dan van de groene delen van de grasplant. De Engerling eet voornamelijk van de ondergrondse delen van de grasplant, waardoor de grasplant afsterft. De larven kunnen gezamenlijk voor veel schade zorgen, daar komt nog bij dat de larven gewild voedsel zijn voor vogels en mollen. Bij de jacht op de larven kunnen ook zij voor veel schade aan het grasland zorgen.Grasland met koeien (Nederland)

In het voorjaar worden wij geregeld benaderd door boeren die overlast hebben van de emelt of engerling. Als boer loop je op dat moment al achter de feiten aan. Wat kun je dan nog doen?

Weerbaar gewas

Het mag duidelijk zijn dat een weerbaar gewas minder problemen heeft. Een weerbaar gewas moet opgebouwd worden. Daarnaast bestaat er een relatie tussen de mate en vorm van stikstofbemesting en aantastingen door insecten. De producten van Pireco ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van de bodem en het gewas. Start daarom nu met het bouwen aan een weerbaar grasland met het toepassen van Tercol.

Neem contact met ons op hoe u dat het best kunt doen.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.