Pireco Gezonde Groei

Schade door aaltjes en bodeminsecten in aardbeien

Aardbeien vermeerdering
05-03-2021

Plant parasitaire aaltjes hebben grote invloed op de plantgezondheid van aardbeien. Planten waarbij de wortels zijn aangeprikt door aaltjes zijn zwakker. Daardoor hebben ze een verhoogd risico op secundaire aantastingen, zoals schimmels. Daarnaast kunnen bodeminsecten zoals engerlingen, emelten, sciara of ritnaalden voor vraatschade zorgen. De larven vreten aan de wortels van de plant, waardoor er planten wegvallen of afsterven.      

Hoe het probleem oplossen?
Het is belangrijk om vanaf het moment van planten de weerbaarheid van de plant te ondersteunen. Biostimulanten kunnen bij dit proces een belangrijke rol spelen. Een weerbare plant groeit gezond weg en heeft daardoor minder last van aantasting door aaltjes of bodeminsecten. Daarnaast zorgt een gezonde start voor een betere ontwikkeling van de plant. Dat zorgt ervoor dat de plant verder in het groeiseizoen minder last heeft van abiotische stress.

Vermeerdering Aardbei

Een gezonde start zorgt voor een betere ontwikkeling van de plant

Weerbaarheid met Nemater of Tercol
Door Nemater en Tercol preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van aardbei vermeerdering planten. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door aaltjes of bodeminsecten voorkomen en beheersbaar worden.

Advies:
-Nemater 40 kg/ha tijdens planten.
-3x Nemater 10 l/ha 2 weken na planten, interval 14 dagen.
-Toepassen voor regen of inregenen.

-Tercol 40 kg/ha tijdens planten.
-3x Tercol 10 l/ha 2 weken na planten, interval  7 dagen.
-Toepassen voor regen of inregenen.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl
T: +31 (0)6 83367183

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.