Pireco Gezonde Groei

Geef je gewas een boost met Stimuter

Voorkom hittestress met Stimuter!
15-06-2021

De hoge temperaturen van de afgelopen twee weken hebben ervoor gezorgd dat veel gewassen een inhaalslag aan het maken zijn. Toch zien we op veel plekken dat voornamelijk uienpercelen het nu nog steeds moeilijk hebben en daardoor verder achterblijven. Door het natte en koude voorjaar hebben de uien een slecht wortelpakket ontwikkeld. Dat zorgt ervoor dat de planten moeilijk voedingsstoffen en vocht uit de bodem kunnen opnemen. Hittestress in uien begint daardoor bij steeds meer uienpercelen zichtbaar te worden.

Wortelontwikkeling met Stimuter

Stimuter is een biostimulant, bestaande uit specifieke micro- en macro-algen, die ontwikkeld is om de wortelgroei van een plant te bevorderen. Daarnaast bevat het product verschillende eiwitten die hittestress tegengaan. Door Stimuter toe te passen neemt de wortelactiviteit van de plant toe. Daarnaast zorgen de extra opneembare aminozuren ervoor dat de plant minder snel last heeft van abiotische stress.

Uien

Aardappelen, bieten en peen ondervinden momenteel ook veel last van abiotische stress

Advies:

-Preventief toepassen in blokbespuiting.
-Dosering Stimuter vloeibaar 10 l/ha.
-Toepassen voor regen of inregenen na toepassing zorgt voor een optimaal effect.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Job Simmes.
e: j.simmes@pireco.nl
T: +31 6 833 570 21

*Gewassen, zoals aardappelen, bieten en peen ondervinden momenteel ook veel last van abiotische stress. Ook bij die gewassen zorgt Stimuter 10 l/ha voor een vermindering van stress.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.