Pireco Gezonde Groei

Ondersteun tulpen na de stressvolle koude periode!

Weerbaarheid met Stimuter
14-04-2021

Nachtvorst, hagelbuien afgewisseld met scherpe zon in het voorjaar vragen momenteel veel van de tulpen. Stress van het gewas is een logisch gevolg. Het gewas werkt keihard om zich tegen deze stress te verdedigen. Door het gewas opgebouwde eiwitten worden door stress weer afgebroken en omgezet in aminozuren die het gewas verbruikt ter verdediging. Gevolg: verminderde groei en gevoeliger voor onder andere hels vuur of vuur.

Hoe kunnen we de tulp hier beter voor beschermen?

De omstandigheden hebben we niet in de hand. Wel kunnen we het gewas versterken om beter door de stress heen te komen. De aminozuren en stoffen die nodig zijn in stressvolle omstandigheden spuiten we over het gewas. Afbraak van eerder opgebouwde eiwitten wordt hiermee beperkt of voorkomen. Gevolg: sterker en weerbaarder gewas.

Tulpen roze

Nachtvorst, hagelbuien afgewisseld met scherpe zon zorgt voor stress

Stimuter

Stimuter bevat plantextracten, algen en zeewieren. Hierin zitten aminozuren, vitamine en andere stoffen die het gewas nodig heeft in stressvolle omstandigheden. Daarnaast versterkt Stimuter de plantcellen en zorgt het voor een betere opname van elementen.

Advies:

-Stimuter 10 l/ha wekelijks
-Toepassen in de avond of vroeg in de ochtend onder droge omstandigheden.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl
T: +31 (0)6 833 671 83

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.