Pireco Gezonde Groei

Weerbaarheid koolplanten begint al bij de kweker

Weerbaarheid met Herfosec en Stimuter
21-04-2021

Het is tijd voor de koolplanten om de grond in te gaan. Door drukte staan de trayplanten soms in de wacht bij de teler om geplant te worden. De nog kleine kwetsbare plantjes moeten deze periode overleven. Vanuit de kas bij de plantenkweker tot aan planten duurt vaak meerdere dagen. Geen optimale omstandigheden voor het kwetsbare plantje. De overgang van de beschermde kas naar het perceel op het land vraagt veel van de jonge plant. Stress is onontkoombaar.

Hoe geven we koolplanten een goede start mee?

Bij omstandigheden van abiotische stress verdedigt het plantje zich door pas opgebouwde eiwitten af te breken, de stoffen (aminozuren) die daarbij vrij komen gebruikt het plantje ter verdediging om de moeilijke periode door te komen. Van te voren een toepassing met Herfosec en Stimuter over de koolplanten spuiten beperkt of voorkomt de afbraak van die eiwitten. Gevolg: planten komen beter door deze stress periode heen en slaan makkelijker aan op het land.

Traybehandeling Folisec in kool 4

Bij de plantkweker kunnen we de eerste slag meteen al slaan

Stimuter en Herfosec

Stimuter bevat plantextracten, algen en zeewieren. Hierin zitten aminozuren en stoffen die het gewas nodig heeft in stressvolle omstandigheden. Stimuter versterkt de cellen en bevordert de opname van elementen. Herfosec bevat een andere mix, die de weerbaarheid van de plant bij aantasting van bladinsecten verhoogt. Schade door bijvoorbeeld trips kan daardoor beperkt of voorkomen worden.

Advies 1 (goede weggroei + weerbaarheid bladinsecten):

Stimuter 5 l/ha + Herfosec 15 l/ha, 2 weken voor afleveren koolplanten (overleg met plantenkweker).
-Stimuter 5 l/ha + Herfosec 15 l/ha, 1 dag voor afleveren koolplanten (overleg met plantenkweker).

Advies 2 (goede weggroei):

Stimuter 15 l/ha, 2 weken voor aflevern koolplanten(overleg met plantenkweker).
-Stimuter 15 l/ha, 1 dag voor afleveren koolplanten(overleg met plantenkweker).

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl 
T: +31 (0)6 833 671 83

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.