Pireco Gezonde Groei

Ritnaald groeiend probleem in mais

Met Tercol creëer je weerbaarheid!
08-04-2021

Wat hebben maïs, witlof en bieten gemeen? Ze kunnen allemaal slachtoffer worden van ritnaaldenvraat. Bovenstaande gewassen zijn vooral in het voorjaar aan de beurt, dan komen de larven vanuit diepere lagen naar boven om zich te voeden. Bij mais wordt het ondergrondse deel van de stengel aangetast doordat de ritnaald een gat boort ter hoogte van de stengelbasis. Wegval van planten is het resultaat. Wat te doen?

Voorkom en stimuleer

De ritnaald wordt aangetrokken door de geur van de wortel. Tercol is een biostimulant die geuren, afgegeven door de wortel, maskeert. Je hangt als het ware een geurbarrière tussen de wortel en de ritnaald, hierdoor vindt deze moeilijker zijn weg. Daarnaast bevat het wortel-bevorderende bestanddelen die zorgen voor een vlotte weggroei en een betere wortelontwikkeling.

De Pireco ritnaalden special al gelezen? Klik hier. 

Ritnaalden in mais

Aantasting kan voor veel opbrengst verlies zorgen

Door Tercol vanaf het zaaien preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van gewassen. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door de ritnaald voorkomen en beheersbaar worden.

Advies:

-20 kg/ha micro granlaat tijdens het zaaien in de rij.
-10 l/ha direct na opkomst als bespuiting. Bij hoge druk toepassing herhalen.
-Toepassen voor regen of inregenen na bespuiting zorgt voor een optimaal effect.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Job Simmes.
e: j.simmes@pireco.nl
T: +31 (0)6 833 570 21

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.