Pireco Gezonde Groei

Schade door meeldauw in aardbeien

Zorg voor weerbare aardbeiplanten met Herfomyc
08-04-2021

Meeldauw in aardbeien wordt veroorzaakt door de schimmel Sphaerotheca macularis. Op het blad ontwikkeld zich wit schimmelpluis en er ontstaan onregelmatige lichtpaarse en rode bladvlekken. Ook de aardbei vruchten kunnen worden aangetast door meeldauw. De vruchten worden dan wit-grijs. De schimmel is altijd latent aanwezig. Rasgevoeligheid en klimatologisch grote wisselingen zijn van invloed op de ontwikkeling van meeldauw.

Meeldauw in aardbei

Hoe schade door meeldauw voorkomen?

Teel een sterke plant! Het is belangrijk om vanaf de start van de teelt de weerbaarheid van de plant te ondersteunen. Een gezond en weerbaar gewas is minder vatbaar voor de ontwikkeling van meeldauw. Een plant in balans kan zichzelf beter verdedigen. Biostimulanten kunnen in dit proces een belangrijke rol spelen. De preventieve plantversterkende werking van Pireco biostimulanten zorgen voor een robuuster aardbeigewas waarmee meeldauw beheersbaar wordt.

Weerbaarheid opbouwen met Herfomyc

Door Herfomyc preventief toe te passen teel je een sterk gewas en ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van aardbeien. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door meeldauw voorkomen en beheersbaar worden. Herfomyc zorgt voor een optimale balans op en in het blad. Herfomyc wordt via het blad opgenomen door preventieve bladbespuitingen.

Advies:

-Herfomyc 10 l/ha
-4 x Herhalen, interval 7 dagen

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl
T: +31 (0)6 83367183 

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.