Pireco Gezonde Groei

Taxuskever, grote plaag in veel boomkwekerij gewassen

Een 'geurgordijn' remt het keverbrein
08-03-2021

De taxuskever blijft een hele grote plaag in diverse boomkwekerij- en kleinfruit gewassen. Taxuskevers zijn bijna allemaal vrouwtjes en kunnen zich zonder paring voortplanten. De verschillende groeimedia die bij de containerteelt worden gebruikt zijn zeer geschikt voor het overleven van de eieren en de ontwikkeling van de larven. Chemisch zijn er geen mogelijkheden voor bestrijding.

Voorkomen is beter dan genezen

De taxuskever wordt aangetrokken door  geuren afgegeven door de plant. Tercol, legt een ‘geurgordijn’ rond de wortels. De larve heeft moeite zijn weg te vinden. Tercol wordt via de wortels opgenomen door de plant en zorgt voor weerbaarheid van binnen uit.

Larve Taxuskever

Taxuskevers kunnen zich zonder paring voortplanten

Weerbaarheid met Tercol

“Door Tercol preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van boomkwekerij gewassen en kleinfruit. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door de taxuskever voorkomen en beheersbaar worden. ”

Advies:
-Tercol 2% oplossing spuiten
-Toepassen voor regen of inregenen.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Ron Ottenhof.
e: r.ottenhof@pireco.nl
T: +31 (0)6 432 592 09

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.