Pireco Gezonde Groei

Voorkom aaltjesschade met Nemater

Met Nemater creëer je weerbaarheid!
20-05-2021

Ondanks dat we half mei gepasseerd zijn wil het voorjaar nog steeds niet echt op gang komen. De temperaturen blijven relatief laag en de regenbuien zorgen ervoor dat het erg nat is op het land. Lastige omstandigheden voor de uien om goed weg te groeien. Plant parasitaire aaltjes, zoals Meloidogyne hapla, Pratylenchus penetrans en Trichodoriden, veroorzaken veel schade aan de wortels door de zwak groeiende uien. De valplekken die hierdoor ontstaan kunnen in de begin fase van de groei voorkomen worden.

Voorkom valplekken met Nemater

Deze eerste aaltjesschade in de vroegst gezaaide uienpercelen begint zichtbaar te worden. Een gewastoepassing met Nemater zorgt ervoor dat de weerbaarheid van de ui wordt verhoogd. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat Nemater de balans in de bodem herstelt, waarbij het aantal positieve alen in de wortelzone toeneemt. Hierdoor zien we een afname van de plant parasitaire alen.

Lastig voorjaar zorgt voor een slechte weggroei

Wortelontwikkeling met Stimuter

Stimuter vloeibaar toevoegen aan de behandeling zorgt ervoor dat wortels zich beter ontwikkelen. De ui groeit daardoor sneller door de stress-periode heen. Daarnaast bevat Stimuter een aantal specifieke aminozuren die abiotische stress voorkomen.

Door Nemater en Stimuter preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van zaaiuien. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door vrijlevende aaltjes, wortellesie-, en wortelknobbelaaltjes voorkomen en beheersbaar worden.

Advies:

  • Preventief toepassen in blokbespuiting (14 dagen interval)
  • Dosering Nemater vloeibaar 10 l/ha + Stimuter 5 l/ha na opkomst,
  • Toepassen voor regen of inregenen na bespuiting zorgt voor een optimaal effect.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Job Simmes.
E: j.simmes@pireco.nl
T: +31 6 833 570 21

*Bij zichtbare schade de dosering Nemater verhogen naar 15 l/ha en een extra toepassing uitvoeren.

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.