Pireco Gezonde Groei

Voorkom schade door aaltjes in lelies

Ondersteun de weerbaarheid met Nemater
01-04-2021

Een gezonde grond is voor elke lelieteler een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle teelt. Plant parasitaire aaltjes hebben grote invloed op kwaliteit en opbrengst. Aaltjes die de gezonde wortels aanprikken verminderen de noodzakelijk opname van voldoende voedingselementen. De ontstane beschadigingen aan de wortels zijn invalspoorten voor secundaire aantastingen, zoals wortelrot.

Hoe het probleem oplossen?

Het is belangrijk om vanaf het moment van planten de weerbaarheid van bodem en bol te ondersteunen. Biostimulanten kunnen bij dit proces een belangrijke rol spelen. Een weerbare bol in een weerbare bodem groeit gezond weg en heeft daardoor minder last van aantasting door aaltjes. Daarnaast zorgt een gezonde start voor een betere ontwikkeling van de bol. Dat zorgt ervoor dat de plant verder in het groeiseizoen minder last heeft van abiotische stress.

Leliebol

Ontstane beschadigingen aan de wortels zijn invalspoorten voor schimmels

Weerbaarheid met Nemater en Stimuter

Door Nemater en Stimuter preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van lelies. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door aaltjes voorkomen en beheersbaar worden. Nemater en Stimuter zorgen voor een optimale beworteling en balans in de bodem door het stimuleren van goede aaltjes.

Advies:

-Nemater 40 kg tijdens planten.
-Nemater 10 l + Stimuter 5 l na opkomst, 3 x herhalen, interval 14 dagen.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl
T: +31 (0)6 83367183

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.