Pireco Gezonde Groei

Vraatschade door engerlingen toenemend probleem!

Tercol toepassen vanaf half april
08-04-2021

Engerlingen, de larven van diverse kevers, worden nu weer volop waargenomen. Met hun grote kaken kunnen ze enorme schade veroorzaken door vreterij aan de wortels van de grasmat. De mat komt los te liggen met als gevolg weinig of helemaal geen opname van vocht en voeding om de grasproductie op gang te brengen. Daar komt nog bij dat vogels graag op deze larven jagen met een volledig omwoelde grasmat als resultaat.

Zorg voor misleiding

De reden dat de engerling zijn weg in het donker zo goed weet te vinden heeft met de afgegeven geur te maken door de wortel. Tercol concurreert met de geur van de wortel door een andere ‘niet wortel-eigen geur’ rondom het wortelstelsel te leggen. Hierdoor wordt de engerling misleidt en vindt de weg naar de wortel minder goed.

Door Tercol vanaf half april preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van gras. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door engerlingen voorkomen en beheersbaar worden.

Advies:
-2x Tercol 10l/ha, interval 14 dagen. Start half april.
-Toepassen voor regen of inregenen.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Job Simmes.
e: j.simmes@pireco.nl
T: +31 (0)6 833 570 21

Koe in weiland
Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.