Pireco Gezonde Groei

Vraatschade in suikerbieten

Voorkom vraatschade in suikerbieten
26-02-2021

De afgelopen jaren zien we een stijging van vraatschade door bodeminsecten in bietenpercelen. Dit resulteert in groeiachterstand van het gewas en wegval van planten. In de meeste gevallen prikt de bietenkever wortels van de plant aan, die daardoor afsterven. Daarnaast zie je dat op voormalig graslanden de emelt voor vraatschade aan de plant zorgt. De insecten zitten al voor het zaaien in de bodem en door gewassen weerbaar te maken kan vraatschade voorkomen worden.

Hoe het probleem oplossen?

Het is belangrijk om vanaf het moment van zaaien de weerbaarheid van de plant te ondersteunen. Biostimulanten kunnen bij dit proces een belangrijke rol spelen. Een weerbare plant groeit gezond weg en heeft daardoor minder last van aantasting door bodeminsecten. Daarnaast zorgt een gezonde start voor een betere ontwikkeling van de plant. Dat zorgt ervoor dat de plant verder in het groeiseizoen minder last heeft van abiotische stress.

Bietenzaaien

Bodeminsecten zitten al voor het zaaien in de bodem

Weerbaarheid met Tercol

Door Tercol preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van suikerbieten. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door de bietenkever en emelten voorkomen en beheersbaar worden.

Advies:

-Tercol 20 kg/ha tijdens zaaien.
-2x Tercol 10 l/ha na opkomst, interval 14 dagen.
-Toepassen voor regen of inregenen.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Job Simmes.
e: j.simmes@pireco.nl
T: +31 (0)6 833 570 21

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.