Pireco Gezonde Groei

Vuur in tulpen

Creƫer weerbaarheid met Herfomyc
23-02-2021

Vuur in tulpen kan al in een vroeg stadium optreden. De sporen van deze Botrytis schimmel kunnen onder vochtige omstandigheden schadebeelden geven. Kleine donkergroene, waterige vlekjes zijn dan zichtbaar op het blad. Deze vlekjes kunnen uitgroeien en het blad verder aantasten.

Hoe aantasting voorkomen?

Het is belangrijk om in een vroeg stadium de weerbaarheid van tulpen te ondersteunen. Biostimulanten kunnen bij dit proces een belangrijke rol spelen. Een weerbare bol groeit gezond weg en heeft daardoor minder last van aantasting door vuur. Daarnaast zorgt een gezonde start voor een betere ontwikkeling van de bol. Dat zorgt ervoor dat het gewas in het groeiseizoen minder last heeft van abiotische stress.

Vuur tulpen a. Luc van Gent

De sporen van de Botrytis schimmel kunnen onder vochtige omstandigheden schadebeelden geven

Weerbaarheid met Herfomyc

De unieke formulering van Herfomyc (specifieke kruiden, algen en zeewieren) versterkt de cellen en bevordert de opname van elementen. Door Herfomyc preventief toe te passen ondersteun je de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van tulpen. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door vuur (Botrytis) voorkomen en beheersbaar worden.

Advies:

Herfomyc 10 l/ha vanaf opkomst, interval 7 dagen.
-Toepassen in de avond of vroeg in de ochtend onder droge omstandigheden.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl
T: +31 (0)6 833 671 83

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.