Pireco Gezonde Groei

Witte vlieg en trips zorgen voor zuigschade bij aardbeien

Creëer weerbaarheid met Folisec en Herfosec
16-03-2021

Witte vlieg en trips zijn zuigende insecten. Witte vlieg is officieel geen vlieg, maar wel nauw verwant aan blad- en wolluizen. Ze voeden zich met plantensappen aan de onderkant van de bladeren. Witte vlieg scheidt het teveel aan suikers dat ze hebben opgenomen uit in de vorm van honingdauw. Hierop ontstaat roetdauwschimmel. Trips voedt zich eveneens met plantensappen. Volwassen tripsen zijn zeer mobiel, veroorzaken zuigschade aan het blad en geven misvormde vruchten.

Hoe schade door witte vlieg en/of trips voorkomen?

Door een sterk gewas te kweken kunnen problemen als witte vlieg en/of trips voorkomen of beheersbaar worden. Het is cruciaal om het gewas vanaf de start van de teelt te ondersteunen. Biostimulanten spelen hierin een belangrijke rol. Een oude wijsheid is: van een slechte plant maak je nooit meer een optimale plant. Dus: starten vanaf het begin van de teelt.

Witte vlieg scheidt het teveel aan suikers dat ze hebben opgenomen uit in de vorm van honingdauw

Weerbaarheid opbouwen met Folisec, Stimuter en Herfosec

Folisec,  Stimuter en Herfosec preventief toe passen ondersteunt de opbouw van het natuurlijk herstellend vermogen en de weerbaarheid bij abiotische stress van aardbeien. Hierdoor kan op indirecte wijze de overlast en schade door witte vlieg en/of trips voorkomen en beheersbaar worden. De biostimulanten zorgen voor een optimale balans in bodem en gewas. Folisec wordt via de wortel opgenomen bij een druppeltoepassing, Herfosec via bladbespuiting. Stimuter kan zowel via de druppeltoepassing als via de bladbespuiting worden toegepast.

Advies:

-Folisec 10 l/ha + Stimuter 5 l/ha (druppeltoepassing)
-Herfosec 10 l/ha (bladtoepassing)
*Stimuter 5 l/ha af en toe toevoegen bij de bladtoepassing verbeterd de toepassing.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Willem Piet.
e: w.piet@pireco.nl
T: +31 (0)6 83367183

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.