Pireco Gezonde Groei

Zorg voor een vlotte weggroei met Stimuter

Voorkom abiotische stess met Stimuter!
16-04-2021

Als je sterk wilt finishen moet je goed starten, elke topsporter weet dat. Telen is ook topsport, een vlotte weggroei met een goede wortelontwikkeling is daarbij een basisvoorwaarde om een succesvolle oogst te halen. Juist die weggroei staat de laatste jaren sterk onder druk

De afgelopen paar jaar hebben we te maken gehad met extreme droogte tijdens de start van het groeiseizoen. Dit jaar hebben we te maken gehad met nachtvorst en hagel. Stressfactoren die de groei niet bevorderen. Om later in het seizoen minder last te hebben van deze abiotische stress is het cruciaal om een goed wortelgestel te ontwikkelen.

Suikerbieten

Een goede wortelontwikkeling is de basis voor een goed gewas

Stimuter bevat startbrandstof

Stimuter bevat een  mix van aminozuren, vitamines en plantaardige hormonen (waaronder auxine). Deze mix bevat de perfecte balans die nodig is voor de ontwikkeling van een goed wortelgestel. Vooral de ontwikkeling van de fijne haarwortels die zorgen voor de opname van water en voedingsstoffen is opmerkelijk. De wortelontwikkeling en extra eiwitten zorgen ervoor dat de plant makkelijker door de stressperiode heen groeit.

Stressreductie met Stimuter

Door Stimuter toe te passen ondersteun je de opbouw voor een vlotte weggroei. Daarnaast zorgt de samenstelling van het product ervoor dat de plant zich sneller hersteld bij abiotische stress, zoals droogte, nachtvorst en hagel.

 Advies:

-2x Stimuter 10l/ha, interval 14 dagen.
-Toepassen op een droog gewas.

Voor technisch informatie kunt u contact opnemen met onze technisch adviseur Job Simmes.
e: j.simmes@pireco.nl
T: +31 (0)6 833 570 21

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.