Tel: +31 (0)320 233 572

Hoe presteert Pireco in droogte?

03-08-2018

De droogte blijft aanhouden en 2018 heeft de droogte van 1976 al overtroffen. Niet alleen valt er geen neerslag, maar ook de hoge temperaturen dragen bij aan de huidige stressvolle situatie. Onder deze omstandigheden is een vitale en goed bewortelde plant beter in staat zich te handhaven. De volgende praktijkproef toont dit prachtig aan.

Tercol toegepast in mais

Op proeftuin Zwaagdijk staat dit seizoen een praktijkproef opgesteld waar objecten met een behandeling met Tercol worden vergeleken met onbehandeld ontsmet zaad. Tercol wordt ingezet ter ondersteuning van het natuurlijke herstel van bodem en gewas met als gevolg dat de plant beter in staat is voor preventie en beheersing te zorgen van bodeminsecten. Een vitale plant is van nature beter in staat zich te verdedigen tegen abiotische stress. De onderstaande afbeelding geeft goed weer dat het object behandeld met Tercol beter presteert onder extreme droogte. Beide objecten zijn gedurende dit seizoen niet beregend.

Links: zaadcaoting; Rechts: Tercol

Links: zaadcoating; Rechts: Tercol

Het gewas aan de rechterzijde van de afbeelding is behandeld met Tercol. Deze behandeling bestond uit 30kg Tercol granulaat tijdens het zaaien gevolgd door een nabehandeling met 10 liter Tercol per hectare. Links staat het gewas weergegeven dat enkel een zaadcoating heeft gehad. Het is duidelijk te zien dat het met Tercol behandelde gewas een beduidend betere gewasstand heeft. De plant heeft een mooie donker groene kleur, een gezond blad en het belangrijkste: aanzienlijk meer kolven. Deze praktijkproef visualiseert prachtig hoe een vitaal gewas het verschil kan maken en hoe belangrijk het is dat preventief de beworteling wordt gestimuleerd.

Links gecoat zaad, rechts behandeld met Tercol. Op de rechter foto (behandeld met Tercol) bloeien de mannelijke bloemen volop en staan de bloemen voller.

 

Het is nog niet te laat

Het is nog niet te laat om in ieder geval een deel van de oogst te redden. Ook nu kunt u nog beginnen met een behandeling met één van onze producten. Stimuter bevat een rijke bron plantversterkende elementen, vitaminen en aminozuren, op basis van micro-algen. Stimuter helpt de plant niet alleen te besparen op energie, maar helpt ook te voorkomen dat de plant zijn eigen eiwitten afbreekt. Dit zijn de momenten waarop Stimuter haar diensten voor de plant kan bewijzen. Wilt u weten hoe? Lees hier over de mogelijkheden van Stimuter

Schrijf u nu in voor de Pireco Kennis Update
Regelmatig versturen wij onze Kennisupdate. Deze staat vol met actuele informatie, proeven en ervaringen. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in!
We respect your privacy.